تاریخچه پی وی سی : انسان از گذشته همواره در حال تلاش برای تولید ماده ای بوده. که از خواصی متفاوت با مواد خاص موجود در طبیعت برخوردار باشد….
پلی وینیل کلراید و از جمله پلیمرهای ترموپلاستیک میباشد. در دو نوع تولید میشود سخت و نرم. و کاربردهای بسیاری زیادی در صنعت پیتروشیمی دارد. چون با قیمت مناسب میباشد و در کاربرد هم آسان میباشد زیاد مصرف میشود. و در صنعت ساختمان این محصول جایگزین مناسب در برابر چوب و دیگر مواد شده است.
پی وی سی کاربردهای زیادی دارد که از آن جمله میتوان گفت :
- برش عمودی پنجره ها
- کیفهای ارزان قیمت
- کف سازی
- ساختن سقف
- لوله کشی آب و فاضلاب
- ضخامت گرامافون
- علامت مغناطیسی کارت های هوشمند
- پنجره های بدون دید
- توپ های بازی با وزن پاهین
- روکش سیم کابل ها
بصورت بسیار زیاد در صنعت چوب مورد استفاده قرار میگیرد. که به جرئت می توان گفت جایگزینی برای آن (حداقل تاکنون) وجود ندارد.
محدودیت های آن عبارت است از :
- پایداری حرارتی پایین
- دمای Tg بالا و شکنندگی (پی وی سی سخت)
- حساس به UVانواع لوله پی وی سی
پی وی سی در صنعت لوله
در صنعت لوله و اتصالات هم کاربرد زیادی دارد که حالا کاربرد آنرا در لوله به طور فشرده بررسی مینمایم.
لوله پلیکا یا همان لوله پی وی سی یکی از انواع لوله های پلیمری یا اصطلاحا پلاستیکی می باشد که از پر مصرف ترین لوله ها در صنعت ساختمان به شمار می رود.
این لوله ها از پلاستیک فشرده تولید می شوند و با توجه به نوع خود دارای ضخامت و انعطاف پذیری متفاوتی هستند
لوله های PVC به دلیل مقاومت و استحکام بالا در برابر شرایط محیطی و طول عمر زیاد محبوبیت بسیار زیادی نسبت به سایر لوله های دیگر به دست آورده است. در بسیاری از پروژه های آبرسانی، برق کشی امکان، فاضلاب و انتقال سیالات از این لوله استفاده می شود.
لوله U-PVC
U-PVC (Unplasticized PolyVinyl Chloride) یکی از انواع لوله PVC می باشد که در ساختار خود نرم کننده ندارد. به همین دلیل این گروه از لوله ها همانند لوله های ام پی وی سی دارای سختی بالایی هستند (لوله های سخت بدون نرم کننده).