Polietilen mum, en yaygın dış yağlayıcılardan biridir.
Polietilen mum kokusuz ve renksiz, şeffaf ve katı kristal şeklinde bir maddedir. Ağır mum polietilenler doğrusal bir yapıya sahip olup, düşük ve orta basınç ile üretilirler.
PE mum, yağlama özelliğinden dolayı eriyiği metalden ayırarak metal ile PVC arasındaki yüzeyi yağlar ve ayrıca ürünün parlaklığına özel bir etkisi vardır.
Bu kimyasal ürün düşük moleküler polimerler gurubunda en yaygın kullanılan bir termoplastic polimeri sayılır. Bu madde farklı uygulamalara sahiptir. Özel moleküler ve yüksek kristal yapıa sahip olan PE wax yüksek sıcaklıklarda düşük çüzünürlük, sertlik, ısı stabilite ve kaygan özellikleri gösteren bir termoplastiktir.
Bu malzemenin ferah erime noktaları ve aşınma direnci dolaysile çeşitli endüstriyellerde kullanmaktadır. Bu özellikleri soĝuk, ısı, aşınma, kimyasel direnci birleştirmek, bu wax plastici eşsiz bir polimer haline geririr.
PE wax kullanım alanlarınnan renkli ve dolgu masterbatch, bazi yapıştırıcılar, pvc ürünler, bazı boyalar, kompaund, stabilizator, kaplama tozu, wax emülsiyonları, asphalt modikasyon, kayganlaştırıcıler, kauçuk işleme, kalıp ayrıcı, reçin katkı maddelar sayabiliriz.
Polietilen mum uygulaması
Boya sektöründe, hotmelt yapıştırıcılar, tekstil tekstilleri, sıvı cilalar, kaplama kapları ve tankları,PE tel ve kablolar yapımında, elastomerler, kauçuk, profiller, perdahlama işlemi, duvar kaplaması, zemin kaplaması, granül vb. kullanılmaktadır.
Yağlayıcılar dahili ve harici kategorilere ayrılır.
Dahili yağlayıcı, moleküler zincirler arasındaki sürtünmeyi azaltır ve malzeme akışını destekler, kaynak hattının gücünü artırır, basıncı azaltır, kalıbı azaltır, vb.
Harici kayganlaştırıcı, polimer eriyiği ile metal yüzey arasındaki yapışmayı azaltır ve ayrıca işlemin sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur. PVC, yağlayıcı olmadan işlenemeyen polimerlerden biridir.